lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Kungsleden tar in 880 miljoner via certifikat

Publicerad: 15 september 2016, 04:37

Anders Kvist. Foto: Kungsleden.

Kungsleden har emitterat företagscertifikat till ett belopp på 880 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden. Emissionen är den första under bolagets nyligen upprättade företagscertifikatprogram och den genomsnittliga räntekostnaden är 0,37 procent enligt ett marknadsmeddelande från Kungsleden.

Ämnen i artikeln:

Danske BankSwedbank

Kungsleden har emitterat företagscertifikat till ett belopp på 880 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden. Emissionen är den första under bolagets nyligen upprättade företagscertifikatprogram och den genomsnittliga räntekostnaden är 0,37 procent enligt ett marknadsmeddelande från Kungsleden. Certifikaten har en löptid på tolv månader.

I en kommentar säger Anders Kvist, vice vd och CFO på Kungsleden, att man fortsätter att diversifiera sin upplåning genom att gå in på den korta penningmarknaden.

– Certifikatmarknaden är en etablerad finansieringskälla som är extra intressant i dagens mycket låga ränteläge. Certifikatupplåningens låga ränta gör att vi kan fortsätta att hålla nere vår genomsnittliga upplåningskostnad genom att amortera på dyrare kreditfaciliteter i bank, säger han.

Swedbank och Danske Bank var emissionsinstitut.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev