Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kungsleden ser en återhämtning - återinför utdelning

Publicerad: 3 september 2020, 11:42

I april lade man utdelningen på is till man bättre kunde överblicka coronapandemins konsekvenser. Nu återinför Kungsleden utdelning för räkenskapsåret 2019.


Ämnen i artikeln:

KungsledenCoronaviruset

Enligt ett pressmeddelande har pandemin hittills haft ”mycket begränsad” påverkan på bolagets verksamhet. Under det första halvåret steg förvaltningsresultatet med sex procent. 

”Vi ser en återhämtning i marknaden, god efterfrågan i hyres- och transaktionsmarknaden samt västentligt förbättrade finansieringsförutsättningar i kapitalmarknaden”. 

Mot bakgrund av det anser styrelsen att det inte finns något behov av att avvika från gällande utdelningspolicy. Därför har man beslutat att återinföra förslaget om utdelning och kalla till en extra bolagsstämma. 

– Kungsleden har en stark finansiell ställning med god tillgång till likvida medel och outnyttjade kreditfaciliteter samt en låg andel kortfristiga låneförfall. Under det tredje kvartalet har sammanlagt 1 mdr lånats i kapitalmarknaden vilket ytterligare förbättrat den redan goda likviditetsställningen. Med en bra överblick över de begränsade effekterna av pandemin vill vi därför återigen föreslå våra aktieägare utdelning, säger Charlotte Axelsson, styrelseordförande i Kungsleden i ett pressmeddelande. 

Styrelsen föreslår stämman att den i samband med bokslutet 2019 föreslagna utdelningen om 2,60 kronor per aktie för verksamhetsåret 2019, återinförs. Utdelningen föreslås ske uppdelat på två tillfällen, i oktober 2020 och januari 2021.

På torsdagseftermiddagen hade Kungsledens aktie stigit med nästan 5 procent sedan morgonen. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KungsledenCoronaviruset

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.