Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kungsleden rapporterar ökad uthyrningsnivå Q3

Publicerad: 19 oktober 2021, 05:24

Kungsleden rapporterar ökade hyresintäkter och ökad vinst för det tredje kvartalet och utsikterna målas i ljusa färger. Förvaltningsresultat hamnade i linje med marknadens förväntningar, enligt Infronts enkät.


Ämnen i artikeln:

KungsledenKvartalsrapport

Kungsledens förvaltningsresultat steg 8 procent till 354 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 329 miljoner motsvarande kvartal förra året. Hyresintäkterna steg till 641 miljoner kronor (619), med periodens resultat upp drygt 50 procent till 590 miljoner (387) drivet av större positiva värdeförändringar på fastigheter.

Fram till den 30 september har Kungsleden omförhandlat 73 hyresavtal till ett hyresvärde om 190 Mkr och ökat hyran med i genomsnitt 8 procent, skriver bolaget. Nyuthyrningar och omförhandlingar har ökat genomsnittshyran i förvaltningsbeståndet på rullande 12-månader med 4 procent till 1 548 kr/kvm. Med nya hyresgästinflyttningar under tredje kvartalet har uthyrningsgraden ökat till 92,7 procent (92,4).

— Vi ser en hög aktivitet i hyresmarknaden och har en bra pipeline för nyuthyrningar och framtida projekt. Vårt nybyggnationsprojekt Eden tillika Symbiotic Building färdigställs och de första hyresgästerna har flyttat in, skriver vd Biljana Pehrsson i vd-ordet

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KungsledenKvartalsrapport

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.