Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kungsleden fortsatt nära Investment Grade

Publicerad: 21 mars 2019, 14:53

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden.

Foto: Kungsleden.

Moody´s upprepar att kreditbetyget Ba1 med positiva utsikter för Kungsleden, vilket är snäppet under investment grade. Det framgår av ett pressmeddelande från Kungsleden.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterMoodys

Moody´s upprepar att kreditbetyget Ba1 med positiva utsikter för Kungsleden, vilket är snäppet under Investment Grade. Det framgår av ett pressmeddelande från Kungsleden.

En Investment Grade-rating skapar förutsättningarna för minskade kapitalkostnader samtidigt som refinansieringsrisken minskas.

Kungsledens vd Biljana Pehrson uppger enligt pressmeddelandet att Kungsleden uppfyller kraven som ställs på Investment Grade-bolag.

– Moodys har valt att behålla vårt nuvarande betyg Ba1 med positiva utsikter med hänvisning till deras bedömning om att osäkerheten av det framtida marknadsläget har ökat. Vi ser dock att den svenska fastighetsmarknaden är fortsatt god. Vi känner oss trygga med att vi har högkvalitativa fastigheter i bra lägen och ett kunderbjudande som efterfrågas i såväl hög- som lågkonjunktur, skriver Biljana Pehrsson i pressmeddelandet.

Kungsleden har under de senaste åren ökat sin upplåning från kapitalmarknaden och därigenom breddat sina finansieringskällor. Idag har Kungsleden en utstående volym om 6 miljarder kronor under det icke säkerställda MTN- programmet (Medium Term Note) med en ram om 8 miljarder kronor. Därutöver finns ett företagscertifikatprogram med en ram om 2 miljarder kronor.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.