Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kungsleden får kreditbetyg och öppnar MTN-program

Publicerad: 25 september 2017, 09:30

Illustration: Petter Furå.

Kungsleden har av internationella ratinginstitutet Moody‘s erhållit kreditbetyget Ba1 vilket är snäppet under ett investment grade-betyg. Betyget har positiva utsikter vilket innebär att det kan höjas till Baa3 (investment grade).


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterMoodys

Kungsleden har av internationella ratinginstitutet Moody‘s erhållit kreditbetyget Ba1 vilket är snäppet under ett investment grade-betyg. Betyget har positiva utsikter vilket innebär att det kan höjas till Baa3 (investment grade) givet att bolagets belåningsgrad långsiktigt inte överstiger 50 procent och att man minskar andelen säkerställd belåning i sin finansieringsportfölj. Kungsleden är det femte svenska fastighetsbolaget som får ett publikt betyg av Moody‘s.

I ett pressmeddelande skriver Kungsleden att man sedan 2013 successivt har jobbat för att dra ner på den finansiella risken i bolaget och tack vare den förbättrade finansiella ställningen och kreditbetyget kan man öka andelen obligationsfinansiering utan att ställa säkerheter för lånen.

Därför har man nu upprättat ett MTN-program vilket underlättar tillgången till kapitalmarknaden. MTN-programmets rambelopp är 5 miljarder kronor och man har uppdragit åt Handelsbanken och Nordea att arrangera möten med obligationsinvesterare.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.