torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Kungsleden börsens mest jämställda bolag

Publicerad: 16 november 2016, 08:11

Amanda Lundeteg, vd på AllBright och Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden. Foto: Kungsleden.

Kungsleden har utsetts till vinnare av AllBrightpriset 2016, som tilldelas till börsens mest jämställda bolag.

Ämnen i artikeln:

Allbright

Alla de börsnoterade bolag som har en jämn könsfördelning i ledningsgruppen var nominerade till priset. Därefter gick en enkät ut till vd och medarbetare på bolagen, med frågor om hur jämställdhetsfrågor hanteras, bedrivs och efterlevs i bolaget.

Även spelbolaget NetEnt och telekombolaget Tele2 var finalister.

– Gemensamt för finalisterna är att de inte nöjer sig med hygienfaktorer som jämställdhetsplaner och lönekartläggningar. Utöver tydliga tidsbestämda mål utbildar de både chefer och medarbetare i normkritik och inkludering. En viktig förutsättning för att behålla den bästa kompetensen, säger Amanda Lundeteg, vd AllBright.

94 procents svarsfrekvens
Enligt juryn anser Kungsledens anställda att män och kvinnor har samma möjlighet till karriär och att ledningen arbetar aktivt mot diskriminering. Bolaget har arbetat med jämställdhet genom återkommande lönerevisioner, tydligt jämställdhetsfokus i den årliga medarbetarenkäten och genom att vd och ledningsgrupp tar ansvar för frågan, anser juryn. 94 procent av bolagets medarbetare svarade på enkäten.

– Jag är mycket glad över priset som blir ytterligare ett bevis på att vi har gjort vår hemläxa inom jämställdhet. Vi är jämställda på alla nivåer i bolaget och jag är övertygad om att mångfalden bidrar på ett positivt sätt till Kungsledens utveckling, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev