Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kraftigt förbättrat förvaltningsresultat

Publicerad: 2 maj 2019, 05:33

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3:s förvaltningsresultat ökade 50 procent i det första kvartalet främst tack vare ett större fastighetsbestånd och en gynnsammare vinter.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

NP3:s förvaltningsresultat ökade 50 procent i det första kvartalet främst tack vare ett större fastighetsbestånd och en gynnsammare vinter på flera av det Norrlandsfokuserade fastighetsbolagets marknader.

I det närmast föregående kvartalet steg förvaltningsresultatet 55 procent efter att bolaget tillträtt sitt historiskt största förvärv om 1,2 miljarder.

Hyresintäkterna ökade till 246 miljoner kronor i det första kvartalet från 191 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Förvaltningsresultatet ökade samtidigt till 103 miljoner från 69 miljoner.

– Förvaltningsresultatet växer i en högre takt än driftöverskottet som uppgick till 159 miljoner kronor, en ökning med 37 procent. Våra centrala administrationskostnader blir relativt sett lägre med ett större fastighetsbestånd vilket tillsammans med tillväxten i fastighetsbeståndet skall ge ökad lönsamhet, skriver Andreas Nelvig i vd-ordet.

Fastighetsbeståndet ökade med 22 procent till 10,4 miljarder kronor från 8,5 miljarder kronor för ett år sedan.

Nettouthyrningen uppgick till 7 miljoner kronor, ned något från 10 miljoner under det första kvartalet i fjol.

– Nettouthyrningen uppgick till sju miljoner vilket fortsatt indikerar en positiv hyresmarknad vilket sammanfaller med min egen bild. Även om vakansvärdet ökade något på grund av förvärv ser vi en marknad som är stark och det bör även visa sig i ett sjunkande vakansvärde under året, skriver Nelvig.

NP3:s aktie avancerar knappt3 procent i den inledande handeln på torsdagen.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.