Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Kraftigt förbättrad soliditet

Publicerad: 16 Augusti 2013, 05:34

Kungsledens driftnetto för för fastighetsverksamheten under årets andra kvartal sjunker med 2,3 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal ifjol, till 267,5 miljoner kronor vilket förklaras av att fastighetskostnaderna har ökat.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Då bolagets räntekostnader sjunker med nästan 10 procent jämfört med motsvarande kvartal 2012 och administrationskostnaderna med 30 procent ökar dock förvaltningsresultatet med 23 miljoner. Före skatt ökar resultatet sedan med 325 miljoner kronor beroende på en enormt positiv värdeutveckling av bolagets finansiella derivatinstrument.

Koncernens tillgångar uppgick vid halvårsskiftet till 17,1 miljarder och det egna kapitalet till 8,1 miljarder vilket gör att soliditeten är 47 procent, upp från 37 procent vid årsskiftet vilket förklaras av att en fordran på Tredje AP-fonden inte längre finns på tillgångssidan medan det egna kapitalet har ökat.

Sverrir Thór

Källa: Kungsledens halvårsrapport

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.