Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kraftiga börsfall på tisdagen

Publicerad: 8 december 2015, 14:56

Det har varit kraftigt nedåt på världens börser på tisdagen och på Stockholmsbörsen har huvudindex, OMX S30, backat med 2,4 procent i skrivande stund. Även fastighetsaktierna har tagit stryk av den negativa stämningen och börsens fastighetsindex har fallit med 2 procent.


Ämnen i artikeln:

FSBXKlövern FastigheterPandoxSagaxStockholmsbörsen

Det har varit kraftigt nedåt på världens börser på tisdagen och på Stockholmsbörsen har huvudindex, OMX S30, backat med 2,4 procent i skrivande stund. Även fastighetsaktierna har tagit stryk av den negativa stämningen och börsens fastighetsindex har fallit med 2 procent. FSBX, Fastighetsnytts eget aktieindex som omfattar den bredare samhällsbyggnadssektorn, har fallit med 1,7 procent.

Orsaken till börsfallet tros delvis vara börsnedgångar i Asien på tisdagsmorgonen och det faktum att stora internationella gruvbolag har meddelat att de kommer att dra ner rejält på sina utdelningar och investeringar.

Bland fastighetsaktierna är det Klövern B och Pandox som har presterat sämst, båda har fallit med -4,4 procent, medan Sagax A är den enda som har stigit, 1,8 procent. Samtliga andra fastighetsaktier på huvudlistan, med undantag för Hufvudstaden C som i vanlig ordning inte har handlats med, har fallit.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.