lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Köpfesten fortsätter i SBB

Publicerad: 30 september 2019, 06:43

Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner. Foto: Vincent Palma.

En mängd namnkunnig personer har köpt aktier i SBB den senast tiden. Senast ut är Fastpartners grundare Sven-Olof Johansson, som miljonshoppade aktier i fredags.

Ämnen i artikeln:

Sven-Olof JohanssonSBB Fastigheter

En mängd namnkunnig personer har köpt aktier i SBB den senast tiden. Sist ut är Fastpartners grundare Sven-Olof Johansson, som köpte 317 479 aktier i bolaget i fredags.

Johansson, som sitter i SBB:s styrelse, köpte aktierna till snittkursen 21 kronor enligt Finansinspektionens insynsregister. Köpesumman landade därmed på 6,7 miljoner kronor.

SBB:s aktie har nästan fördubblats i värde i år. Det mesta av uppgången har skett sedan delårsrapporten för det andra kvartalet publicerades. Av rapporten framgick det bland annat att intjäningsförmågan från förvaltningsverksamheten steg med hela 57 procent jämfört med det andra kvartalet 2018.

Andra positiva nyheter är att aktien flyttades till Stockholmsbörsens storbolagslista i september efter att tidigare ha handlat på First North. Vidare höjde SBB nyligen sitt tillväxtmål kraftigt och flaggade i samband med detta även för högre utdelningar framöver.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev