Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Köper i Mälardalen för 650 miljoner

Publicerad: 12 juni 2019, 04:43

Michael Moschewitz, vd för Genova.

Foto: Genova Property Group.

Genova Property Group förvärvar sju fastigheter i Stockholm, Uppsala och Norrtälje för 650 miljoner kronor. Bolaget utreder också en riktad nyemission av preferensaktier.


Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Genova Property Group förvärvar sju fastigheter i Stockholm, Uppsala och Norrtälje för 650 miljoner kronor. Samtidigt utreder bolaget förutsättningarna för en riktad nyemission av preferensaktier.

De sju fastigheterna omfattar totalt 27 000 kvadratmeter, och inrymmer utöver det cirka 67 000 kvadratmeter obebyggd mark. De återfinns alla inom samhällssegmentet. Fyra av dem ligger i Stockholm, två i Uppsala och en i Norrtälje.

– Det här är ett strategiskt viktigt förvärv som passar Genova mycket väl vad gäller både geografi och profil. Genom affären tar vi ett rejält tillväxtkliv på huvudmarknaderna Stockholm och Uppsala, och stärker vår ställning inom samhällsfastigheter. Genova ska växa både genom förvärv av förvaltningsfastigheter och nyproduktion, och vi ser hos dessa fastigheter även framtida intressanta möjligheter i bra lägen, säger Michael Moschewitz, vd, i ett pressmeddelande.

Hyresgäster är bland annat Uppsala Kommun och Polismyndigheten. Fastigheterna är fullt uthyrda, med hyresintäkter på cirka 42 miljoner kronor per år.

Bolaget har dessutom anlitat Carnegie Investment Bank och Swedbank som finansiella rådgivare för att undersöka förutsättningarna att genomföra en riktad kontant nyemission av preferensaktier. Detta sker med stöd av det emissionsbemyndigande styrelsen erhöll på årsstämman den 20 maj 2019.

En eventuell nyemission av preferensaktier genomförs i syfte att stärka bolagets finansiella beredskap för investeringar i och förvärv av fastigheter och det aktuella förvärvet är inte villkorat av finansiering, utan genomförs med befintliga medel och nyupptagna bankkreditfaciliteter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.