Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kontantbud på Technopolis

Publicerad: 28 augusti 2018, 07:57

Kildare Nordic Acquisitions har lagt ett kontantbud på finska fastighetsbolaget, Technopolis, som specialiserar sig på kontorsparker. “Det här är vårt första uppköp i Finland”, säger Emer Finnan, senior managing director.


Ämnen i artikeln:

Finland

Kildare Nordic Acquisitions har lagt ett kontantbud på finska fastighetsbolaget, Technopolis, som specialiserar sig på kontorsparker. “Det här är vårt första uppköp i Finland”, säger Emer Finnan, senior managing director på Kildare till Fastighetsnytt.

Brittiska Kildare undertecknade på tisdagen ett fusionsavtal med finska Technopolis.

– Det här är vårt första bud i Finland och vi är mycket intresserade av Technopolis som redan bedrivs väldigt framgångsrikt. Vi ser fram emot ytterligare tillväxt och expansion i Finland, Norden och Europa, säger Emer Finnan, senior managing director på Kildare, till Fastighetsnytt.

Budet är på 4,65 euro per aktie, vilket motsvarar en premie på 13,7 procent jämfört med stängningskursen för Technopolis på måndagen. Sammantaget värderas erbjudandet till cirka 730 miljoner euro och köparen avser att stuva om något i styrelsen.

– Vi har noga utvärderat anbudet och villkoren. De känns rimliga, säger Technopolis styrelseordförande Juha Laaksonen i ett pressmeddelande.

Rekommendationen från styrelsen är att aktieägarna bör acceptera erbjudandet. De största aktieägarna, Varma och Mercator Capital, med 34,5 procent av kapitalet, har redan accepterat budet.

Kildare grundades 2013 och har sedan dess satsat 4,4 miljarder euro på fastigheter i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Irland, Italien, Sverige, Norge, Frankrike, Portugal och Belgien.

– Finland har haft en stark ekonomisk tillväxt de två senaste åren och är en attraktiv tillväxtmarknad för oss. Genom oss får bolaget större tillgång till utländskt kapital, säger Emer Finnan.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Finland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.