Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Klövern öppnar låneram på 10 miljarder

Publicerad: 5 september 2017, 05:58

Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Foto: Klövern.

Klövern kommer att upprätta ett säkerställt MTN-program om 10 miljarder kronor under hösten. Man har utsett Nordea och Swedbank till emissionsinstituet och arrangörer för programmet.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klövern kommer att upprätta ett säkerställt MTN-program om 10 miljarder kronor under hösten. Man har utsett Nordea och Swedbank till emissionsinstituet och arrangörer för programmet men även Danske Bank kommer att agera som emissionsinstitut.

De obligationer som emitteras inom ramen för MTN-programmet blir, enligt ett pressmeddelande från Klövern, säkerställda med en pool av tillgångar som ska karaktäriseras av attraktiva regioner, främst Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala med omnejd. Fastigheterna bör inte vara belånade mer än upp till 55 procent vid emissionsdagen.

I en kommentar säger finanschef Jens Andersson att MTN-programmet blir ett komplement till bolagets bankfinansiering och ska utformas för att kunna attrahera investerare i investment grade-miljö.

Fastighetsnytt ställde Jens Andersson frågan om man har för avsikt att skaffa publik rating i samband med upprättandet av MTN-programmet men det är i dagsläget inte aktuellt.

– Givetvis följer vi trenden med rating och ser över vår strategi regelbundet, tillägger han.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.