Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Klart: Serneke till börsen 24 november

Publicerad: 31 oktober 2016, 06:32

Ola Serneke.

Foto: Serneke.

Det har ryktats, spekulerats och indikerats ett bra tag men nu är det klart, Serneke kommer att börsnoteras. Planerad första handelsdag är 24 november.


Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSerneke

Det har ryktats, spekulerats och indikerats ett bra tag men nu är det klart, Serneke kommer att börsnoteras. Vd:n och huvudägaren Ola Serneke har tidigare gått ut med att man överväger en notering innan årsskiftet och nu har bolaget gått ut med ett pressmeddelande där man konstaterar att Stockholmsbörsen har godkänt en ansökan om notering med 24 november som planerad första handelsdag.

Bolagets notering är godkänt under förutsättningar att sedvanliga villkor uppfylls, heter det i pressmeddelandet, och då brukar man bland annat avse det så kallade ägarspridningskravet. Ola Serneke äger enligt Sernekes IR-person Anders Antonsson cirka 60 procent av rösterna i bolaget och näst största ägaren, holdingbolaget Lommen Holding, äger 13 procent. För att sprida ägandet i Serneke kommer man att genomföra en emission men hur stor den blir är ännu oklart.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSerneke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.