Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Kinafrossa fäller börsen

Publicerad: 24 Augusti 2015, 06:18

Foto: Sverrir Thór

Världsekonomins nya orosmoln heter Kina och just nu råder vad som kan kallas för Kinafrossa på världens börser. I Asien stängde de ledande börserna ner cirka 5 procent i morse och på förmiddagen har Europas börser fallit rejält. Detta gäller även Stockholmsbörsen som i skrivande stund har fallit med 2,1 procent.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Fastighetsaktierna tar större stryk och i skrivande stund har Stockholmsbörsens fastighetsindex fallit med 3,4 procent samtidigt som Fastighetsnytts eget index FSBX har fallit med 2,9 procent.

Även om man kan vänta sig att det lugnar sig lite under dagen talar det mesta för ett relativt kraftigt fall under dagen och sedan kommer marknaden att avvakta reaktionen på de amerikanska börserna och Asiens börser.

Dagens enda vinnare bland FSBX-aktierna är Heba och Amasten som stigit med 3 respektive 1,5 procent. Dagens största förlorare är Catella B som har fallit med 6 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.