Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Kepler Cheuvreux höjer Balders riktkurs

Publicerad: 7 november 2018, 11:30

Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation för Balder och höjer aktiens riktkurs i spåren av tisdagens starka rapport. Det rapporterar Dagens industri.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Kepler Cheuvreux, som gjort analysen på uppdrag av Swedbank, justerar upp riktkursen på ett års sikt till 309 kronor från tidigare 296 kronor. Balder handlas kring 253 kronor på onsdagen efter att ha stigit drygt 10 procent på två dagar.

Enligt Kepler Cheuvreux är det rea på aktien då rabatten i förhållande till fastighetsportföljens nettovärde är större än för sektorn i stort. Normalt sett brukar det omvända gälla, skriver Di.

Bostäder ger mer stabila intäkter än kontor och därför är det en styrka att nästan 60 procent av Balders fastighetsbestånd är bostäder.

–Detta räcker för att motivera ett premium i värderingen. Vidare, i denna del av cykeln, är det en god idé att välja bostadsfastigheter, där risken att lokaler står tomma är nästintill noll, skriver Keplers analytiker enligt Di.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.