lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Kempen säljstämplar flera fastighetsbolag

Publicerad: 4 augusti 2022, 08:47

Foto: Getty Images

Den nederländska banken sänker flera fastighetsrekar under torsdagen. Tre bolag från neutral till sälj, och ett från köp till neutral.

Ämnen i artikeln:

KempenFabegeEntra FastigheterHufvudstadenSBB Fastigheter

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

ND


Kempen sänker, precis som Goldman Sachs tidigare, Samhällsbyggnadsbolaget från neutral till sälj. Medan SBB adresserar sin skuldsättning genom avyttringar anser Kempen att nuvarande takt är otillräcklig.

”Vi räknar med att ytterligare nedskrivningar tynger totalavkastningen och att räntekostnaderna stiger snabbare än ebitda, vilket indikerar en negativ skuldsättningseffekt”, skriver Kempen.

Även Fabege och norska Entra sänks från neutral till sälj, medan Hufvudstaden sänks från köp till neutral.

”Även om vi anser att kontorsmarknaderna i Stockholm och Oslo är solida, anser vi att Fabege och Entra är för skuldsatta för att vi ska vara bekväma med det med en nettoskuld/ebitda på cirka 15x för båda”, skriver Kempen.

Läs även: Analys: Kraftig ”Putin-recession” väntar i vinter

Stockholmsbörsen inledde muntert på torsdagen, i linje med övriga världen då en ökad riskvilja noterades i USA på onsdagskvällen, skriver Nyhetsbyrån Direkt. Omkring klockan 9.30 stod storbolagsindexet OMXS30 på plus 0,7 procent till 2 019 och aktier för 1,5 miljarder kronor hade bytt ägare. Även i Europa noterades uppgångar, med tyska DAX upp 0,9 procent medan Parisbörsens CAC 40 steg 0,6 procent.

Nasdaq Stockholm Real Estate-index handlades upp cirka 0,40 procent på förmiddagen. Högst upp i indexet var Klarabo med en uppgång på drygt 4 procent, Fastator med drygt 3 procent och Corem 2,65 procent. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev