onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Källor: SBB vill börsnotera bostadsportfölj för drygt 36 miljarder

Publicerad: 4 augusti 2023, 09:38

Leiv Synnes, vd SBB.

Foto: Jesper Frisk, Philip Wallin

Det krisdrabbade fastighetsbolaget överväger en särnotering av en bostadsportfölj till ett värde av 3,4 miljarder dollar, motsvarande 36,6 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Enligt källor till nyhetsbyrån utreder Skandinaviska Enskilda Banken alternativen för en potentiell börsnotering åt bolaget antingen under fjärde kvartalet i år eller första halvåret 2024, rapporterar Bloomberg. Banken har avböjt att kommentera uppgiften.

SBB sägs ta in en eller två institutionella investerare för att kontrollera 50 procent av bostadsportföljen, medan resten behålls.

2020 köpte SBB Sveafastigheter för runt 2,8 miljarder kronor och utvärderade i februari i år förutsättningarna för en notering av dotterbolaget.

Det har varit en intensiv sommar för SBB. Senast förra veckan rapporterade Bloomberg att en grupp obligationsinnehavare, stora institutionella investerare, lämnade en kravlista med hot om rättsliga åtgärder om dessa inte uppfylldes för att skydda deras investering på närmare 23 miljarder kronor. Kort därefter sänkte S&P bolagets kreditbetyg för andra gången på kort tid. Dessförinnan slopades även resterande del i Brookfield-affären som nu är avslutad.

Aktien steg 6,5 procent efter fredagens nyhet från Bloomberg, men föll sedan tillbaka 2 procent.

Fastighetsnytt har sökt SBB, men bolaget avböjer att kommentera.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev