Tisdag31.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Börs

K2A gör riktad emission av preffar

Publicerad: 31 Januari 2019, 07:36

Bild: Riksbanken

K2A genomför en riktad nyemission av 307 144 preferensaktier som tillför bolaget cirka 91 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet är att få en ökad finansiell flexibilitet och att kunna ta tillvarata nya investeringsmöjligheter.


Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

K2A har genomfört en riktad nyemission av 307 144 preferensaktier som tillför bolaget cirka 91 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet med kapitalanskaffningen är enligt bolaget att få en ökad finansiell flexibilitet och att kunna ta tillvarata nya investeringsmöjligheter.

Teckningskursen låg på 295 kronor per preferensaktie, vilket motsvarar en rabatt om 3,0 procent gentemot den volymviktade snittkursen på Nasdaq First North under de tio senaste handelsdagarna, skriver K2A i ett pressmeddelande.

Skälet till att aktieägarnas företrädesrätt frångicks var enligt bolaget att man ville bredda aktieägarbasen och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.