Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

K-Fastigheter gasar sig igenom krisen

Publicerad: 11 november 2020, 15:12

K-Fastigheter har inte påverkats negativt av coronapandemin. Bolaget har i stället gasat sig igenom krisen. Det säger bolagets vd Jacob Karlsson i kvartalsrapporten, som visar att substansvärdet växt 28 procent i år.


Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Hyresintäkterna steg till 51,0 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 40,5 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Förvaltningsresultatet steg samtidigt till 21,2 miljoner från 16,5 miljoner.

– För K-Fastigheters del är bostadsbyggrätter vår viktigaste råvara för kommande tillväxt, varför vi istället för att bromsa oss ur den pågående krisen valde att gasa och passa på att göra så många affärer som möjligt av byggrätter på orter där det finns en tydlig efterfrågan på hyresrätter. Hittills i år har vår byggrättsportfölj ökat med 150 procent mot ingående balans 2020, kommenterar Jacob Karlsson rapporten.

Läs även: K-Fastigheter vill snabba på tillväxt med färskt kapital

Bolaget drog under hösten in 500 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska bidra till ytterligare tillväxt.

– Likviden ger oss möjligheten att utöka vår projektportfölj ytterligare med strategiska förvärv av byggrätter, säger Karlsson i rapporten.

Emissionen gav ett litet tillskott till substansvärdet, som nu växt 28 procent sedan i början av året.

Läs även: K-Fastigheter gör ytterligare köp i Danmark

K-Fastigheter förvärvade fem byggrätter för 163 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Bolaget avser att investera 1,5 miljarder kronor i dessa, vilket enligt beräkningar från Newsec väntas resultera i ett marknadsvärde på 2,1 miljarder kronor. 

– Därmed bedömer vi det möjligt att skapa ca 600 miljoner kronor i orealiserade värden, kommenterar Karlsson.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.