Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

John Mattsons resultat stärks av Käppalaköp

Publicerad: 23 augusti 2019, 06:58

Siv Malmgren, vd på John Mattson vid börsnoteringen i juni 2019.

Foto: Nasdaq Stockholm

John Mattsons förvaltningsresultat steg med 150 procent under det första halvåret sedan fjolårets Käppalaförvärv och de nybyggda Parkhusen börjat ge avtryck i böckerna.


Ämnen i artikeln:

John Mattson

John Mattsons förvaltningsresultat steg med 150 procent under det första halvåret sedan fjolårets Käppalaförvärv och de nybyggda Parkhusen börjat ge avtryck i böckerna.

John Mattson köpte 481 lägenheter i Käppala under 2018. Parkhusen, som består av 80 lägenheter i Larsberg, färdigställdes 2018. Både Käppala och Larsberg är belägna på Lidingö.

Hyresintäkterna ökade till 125 miljoner kronor under årets sex första månader från 96 miljoner under motsvarande period förra året. Förvaltningsresultatet steg samtidigt till 20,5 miljoner från 8,2 miljoner kronor.

Det långsiktiga substansvärdet uppgick till 106,35 kronor per den sista juni. Motsvarande siffra för ett år sedan var 101,50 kronor. Bolaget har som mål att även det långsiktiga substansvärdet ska växa med minst 10 procent per år över en konjunkturcykel.

Bolaget skriver i rapporten att samtliga orenoverade lägenheter i Käppala kommer basuppgraderas de kommande två åren. Dessutom ska vindarna byggas om till lägenheter på två hus. Totalt omfattar uppgraderingen i Käppala cirka 400 lägenheter.

Nu under hösten kommer hyresgäster i åldern 18-25 år börja flytta in i bolagets nybyggda hus U25, som i likhet med bolagets alla andra hyresbostäder är belägen på Lidingö.

– En bit in i det tredje kvartalet ser vi nu en spännande höst och vinter framför oss. Uppgraderingar i Käppala och inflyttning i U25 är ett par av höjdpunkterna. Men jag ser även fram emot fortsatt fokus på vår långsiktiga ambition att etablera oss som bolag utanför Lidingö samt att fortsätta utveckla vårt bestånd på olika sätt. Vi har en god tilltro till fortsatt utveckling och tillväxt, skriver bolagets vd Siv Malmgren i delårsrapporten.

Vidare skriver hon att när det gäller planerna på att expandera utanför Lidingö så innefattar det förvärv av fastigheter i Stockholmsområdet samt deltagande i markanvisningstävlingar.

John Mattsons aktie backar drygt 1 procent efter rapporten. Enligt en analytiker kan nedgången hänga samman med att bolagets kostnader var högre än man hade kunnat förvänta sig i det andra kvartalet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

John Mattson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.