Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

JM rusar i inledande handeln

Publicerad: 31 oktober 2018, 07:53

Johan Skoglund är vd på JM. Bild: JM

Obos återintåg i JM har gett den svenska bostadsutvecklarens aktie luft under vingarna. I onsdagen inledande handel har aktien stigit med lite drygt 2 procent. Förväntan om bud på bolaget kan vara en av förklaringarna.


Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Obos återintåg i JM har gett den svenska bostadsutvecklarens aktie luft under vingarna. I onsdagen inledande handel har aktien stigit med lite drygt 2 procent, vilket kan läggas till att den steg med närmare 5 procent i eftermiddagshandeln på tisdagen.

JM:s nye huvudägare har köpt 10,7 procent av kapital och röster i bolaget i ett svep, eller i stort sett, och det krävs ingen större fantasi för att tro att ett uppköpsbud på JM kan vara på gång, i alla fall kan marknadens reaktion tolkas som att investerarkollektivet nu väntar sig ett bud.

En annan rimlig förklaring skulle kunna vara att de internationella fonder som den senaste tagit korta positioner i JM i den magnitud att bolaget numera är Nordens mest blankade, enligt ägartjänsten Holdings, nu har täckt en del av sina positioner. Är det fallet så får vi facit inom kort.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.