Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Jernhusen får bra rating av S&P

Publicerad: 29 augusti 2017, 06:56

Centralstationen i Stockholm.

Foto: Jernhusen.

Statliga Jernhusen har fått kreditbetyget A för långfristig finansiering hos ratinginstitutet Standard & Poor’s. På kortfristig finansiering får man betyget A-1. Betygen är höga och ligger inom det som kallas för upper medium grade.


Ämnen i artikeln:

JernhusenStandard & Poors

Statliga Jernhusen har fått kreditbetyget A för långfristig finansiering hos ratinginstitutet Standard & Poor’s. På kortfristig finansiering får man betyget A-1. Betygen är höga och ligger inom det som kallas för upper medium grade. Av ett pressmeddelande från Jernhusen framgår att betygen återspeglar Jernhusens fastighetsportfölj, bolagets finansiella ställning och dess koppling till staten.

”I takt med att den svenska kapitalmarknaden växer och en stor andel investerare idag kräver publik rating för att kunna investera är detta ett naturligt nästa steg för Jernhusen i syfte att skapa en bredare investerarbas. Med en stark publik rating samt en ägarklausul i all kapitalmarknadsfinansiering som garanterar 100 procent statligt ägande hoppas vi attrahera både nya och befintliga investerare till bolagets framtida tillväxtresa,” kommenterar bolagets finanschef Marcus Jansson.

Jernhusen har idag drygt 7 miljarder kronor utestående på den svenska penningmarknaden.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JernhusenStandard & Poors

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.