Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Jernhusen ersätter kort finansiering

Publicerad: 4 september 2017, 17:51

Illustration: Petter Furå.

Jernhusen har emitterat obligationer för 550 miljoner kronor i två trancher inom ramen för sitt MTN-program. Lånet emitteradestill överkurs som motsvarar en ränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 0,56 procentenheter i fem år.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Jernhusen har emitterat obligationer för 550 miljoner kronor i två trancher inom ramen för sitt MTN-program. Lånet emitterades i trancher om 450 miljoner kronor respektive 100 miljoner kronor till överkurs som motsvarar en ränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 0,56 procentenheter i fem år.

Samtidigt har bolaget återköpt tre äldre och mer kortsiktiga obligationer till ett totalt värde om 510 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. I en kommentar säger finanschefen Marcus Jansson att transaktionerna är i linje med bolagets finansieringsstrategi.

– Att återköpa korta obligationer och istället emittera en längre är i linje med vår finansieringsstrategi och syftar till att förlänga kapitalbindningen för att undvika kortfristig finansiering i obligationsportföljen, säger han.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.