Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Jernhusen byter brunt mot grönt

Publicerad: 7 november 2018, 08:02

Jernhusen har refinansierat en utestående obligation om 103 miljoner kronor med en ny grön obligation om 100 miljoner kronor. Det nya lånet har en löptid om tre år och löper med en rörlig ränta om Stibor 3M och en marginal om 0,29 procentenheter.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Jernhusen har refinansierat en utestående obligation om 103 miljoner kronor med en ny grön obligation om 100 miljoner kronor. Det nya lånet har en löptid om tre år och löper med en rörlig ränta om Stibor 3M och en marginal om 0,29 procentenheter, enligt ett pressmeddelande.

Av Nasdaqs hemsida framgår att det återköpta lånet är en del av en fastränteobligation om en halv miljard som löper med en ränta om 0,615 procent till och med 25 april 2019.

– Återköpet och nyemissionen är i linje med vår finansieringsstrategi och syftar till att förlänga kapitalförbindningen för att undvika kortfristig finansiering i obligationsportföljen. Det är också i linje med vår strategi att utöka vår gröna finansiering, säger Victor Josefsson, finanschef på Jernhusen, i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.