Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Intea emitterar 1,2 miljarder

Publicerad: 29 juni 2017, 06:41

Foto: Dreamstime.

Intea Fastigheter har etablerat ett Medium Term Note-program för att möjliggöra emissioner av icke-säkerställda företagsobligationer. Under detta program har man idag emitterat ett rörligt lån om 1,2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Intea Fastigheter har etablerat ett Medium Term Note-program för att möjliggöra emissioner av icke-säkerställda företagsobligationer. Under detta program har man idag emitterat ett rörligt lån om 1,2 miljarder kronor, med löptid om fem år.

Det nyetablerade programmet har en ram om tre miljarder kronor och idag gjordes alltså den första emissionen om 1 200 miljoner kronor. Emissionen bestod av ett Floating Rate Note-lån med kupong tre månaders STIBOR +160 baspunkter och slutligt förfall den 5 juli 2022.

Investerarintresset för obligationslånet var stort och emissionen övertecknades. Transaktionen arrangerades av Danske Bank och Nordea.

– Intea strävar efter att uppnå en diversifierad finansiering och genom MTN-programmet adderas ytterligare en finansieringskälla. Dagens emission gick över förväntan och vi hoppas att bli en återkommande och aktiv emittent som uppskattas av investerarna, säger Christian Haglund på Intea.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.