Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Intäkterna krymper

Publicerad: 26 april 2013, 09:23

Jernhusen redovisar ett rörelseresultat på 76,5 miljoner kronor för första kvartalet vilket är 27,8 miljoner mindre än under motsvarande period 2012.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Jernhusen redovisar ett rörelseresultat på 76,5 miljoner kronor för första kvartalet vilket är 27,8 miljoner mindre än under motsvarande period 2012, en skillnad som främst beror på att intäkterna har krympt medan drift- och underhållskostnader har ökat. Samtidigt har man lagt ökade resurser på strategisk utveckling vilket även det förklarar det minskade resultatet.

Man har lyckats sänka det negativa räntenettot med en tredjedel sedan första kvartalet 2012 och summa summarum när hänsyn har tagits till värdeförändringar blir ett resultat före skatt om 114,9 miljoner kronor jämfört med 127,9 miljoner för 2012.

Jernhusens balansräkning uppgick vid kvartalsskiftet till 10,9 miljarder kronor och ökade således med 277 miljoner kronor under kvartalet. Samtidigt minskade det egna kapitalet med 23 miljoner kronor.

Kassaflödet var negativt med 3,3 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Källa: Jernhusens kvartalsrapport

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.