Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Inga fler ränteswappar för Diös

Publicerad: 26 april 2017, 17:35

Knut Rost är vd för Diös.

Foto: Diös.

Diös har endast en ränteswap kvar i sin derivatportfölj. Den löper ut 2018 och efter det kommer bolaget inte att ha några swappar, och inte heller ingå några nya avtal av det slaget.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterKnut Rost

Diös har endast en ränteswap kvar i sin derivatportfölj. Den löper ut 2018 och efter det kommer bolaget inte att ha några swappar, och inte heller ingå några nya swapavtal för sina räntor. Det framgick på bolagets stämma som gick av stapeln på Diös huvudkontor i Östersund på onsdagen.

– Dessa derivat har inte visat sig vara någon lysande affär, de är dyra och komplicerade, svarade vd Knut Rost på en direkt fråga från en av bolagets aktieägare på stämman.

Räntebindning via swapavtal har varit ett mycket vanligt förekommande fenomen i svensk fastighetsbransch de senaste åren men enligt Knut Rost finns det andra alternativ för att minska risken som uppstår av volatil ränta, bland annat räntecappar och fastränteavtal.

– Ett av de alternativ vi tittar mycket på är fastränteavtal, säger Knut Rost.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterKnut Rost

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.