Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Imponerande av Fabege – Utrymme för mer investeringar

Publicerad: 26 April 2016, 09:07

Christian Hermelin, vd, Fabege.

Fabege redovisar ett driftnetto om 355 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är en ökning med 5 miljoner jämfört med ifjol vilket kanske inte är så imponerande och sett till att effektivitetsmåttet överskottsgrad sjunker med 1,3 procentenheter.


Ämnen i artikeln:

ArenastadenFabege Fastigheter

Fabege redovisar ett driftnetto om 355 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är en ökning med 5 miljoner jämfört med ifjol vilket kanske inte är så imponerande och sett till att effektivitetsmåttet överskottsgrad sjunker med 1,3 procentenheter så kan man tycka att Fabege har en del att jobba med men då ska man ta hänsyn till att vintern var ”mer normalkall” som det heter i bolagets rapport. Det som imponerar är den stabilitet som bolaget visar i sin förvaltning, något som dock kanske inte borde vara överraskande med tanke på hur otroligt geografiskt koncentrerat bolagets fastighetsbestånd är.

Det som imponerar är den fantastiska värdeutveckling bolaget redovisar med orealiserade värdeförändringar om 1,5 miljarder kronor. Denna förklaras inte enbart av sänkta direktavkastningskrav vid värderingen utan även av den goda hyrestillväxt bolaget haft under kvartalet. Vidare har man kommit nära färdigställande av flera av bolagets projekt i Arenastaden, och till och med avslutat några. Hyrestillväxten är accelererande och utsikterna goda som Christian Hermelin konstaterar i Fabeges kvartalsrapport.

Balansräkningen är extremt stark med urstarka nyckeltal. Soliditeten ligger på 43,2 procent och belåningsgraden på 47,6 procent. Det är nästan så att man kan säga att Fabege inte kör på alla cylindrar och det finns utrymme för ytterligare investeringar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.