Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

”Ibland blir det inte som man tänkt sig” – finanschefen om avhoppet från Castellum

Publicerad: 14 januari 2022, 10:09

De fleråriga kollegerna Ylva Sarby Westman och Biljana Pehrsson lämnar Castellum i princip samtidigt.

Montage: Pontus Orre

Ylva Sarby Westman meddelade i torsdags att även hon, som vice vd och finanschef, lämnar Castellum efter bara drygt en månad. Beslutet grundar sig inte på lojalitet, säger hon till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Fem frågorYlva Sarby WestmanCastellum

Varför lämnar du strax efter Biljana; på grund av lojalitet?
– Det skulle jag inte säga, utan det här blev inte som nån av oss hade tänkt oss när vi tillträdde för drygt en månad sedan. Castellum meddelade att Biljana fick lämna när man inte hade samsyn kring integrationen. Men för mig handlar det om att jag tror att det finns bättre förutsättningar för mig någon annanstans.

Varför tackade du ja från första början?
– Jag tackade ja eftersom jag såg framemot att jobba med Castellum som är ett spännande bolag. Jag hade hoppats på det, men ibland blir det inte som man tänkt sig och nu har jag landat i det här beslutet. Men Castellum är ett fantastiskt bolag som jag ser fram emot att följa.

Läs även: Rutger Arnhult om vd-turerna: ”Viktigt att agera snabbt” 

Vad bestod oenigheterna i, personkemi eller affärskritiska frågor?
– Jag vill inte gå in på några detaljer. Mitt beslut handlade inte om det som kommunicerades i måndags, utan om att jag ser nya möjligheter. Vi skiljs som goda vänner. 

Hur ser ditt avtal ut?
– Jag har en uppsägningstid på sex månader och jobbar kvar tills en ny CFO rekryterats. Jag ser framemot att arbeta med alla trevliga medarbetare för att lösa allt som ligger på bordet. 

Vad ska du göra härnäst?
– Jag har inte hunnit tänka en sekund på det ännu eftersom tiden med sammanslagningen är oerhört intensiv. Men jag ser framemot att fundera över det kommande halvåret.

Läs även: Castellums nya ordförande om vd-karusellen: ”Svårt när man inte når fram”

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.