Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hyresrättsutvecklaren Titania ser fortsatt stark efterfrågan

Publicerad: 25 februari 2022, 08:23

Titanias fastighet i Älta (Nacka) och vd Einar Janson. Foto: Titania

Det nyligen noterade Titania har sett en kraftig uppvärdering på deras hyresbestånd. Bolagets vd Einar Janson säger att saker kan hända på makronivå - men behovet av hyresbostäder i Stockholm lär bestå.

Ämnen i artikeln:

Einar JansonTitania

ND


Fastighetsbolaget Tinania har fullt fokus på utveckling och förvaltning av hyresrätter i Stockholmsområdet, ofta i förort. Bolagets nettoomsättning ökade fjärde kvartalet till 119,8 miljoner kronor (16,4). 

Hyresintäkterna var i stort sett på samma nivå som förra året, 6,96 miljoner kronor (6,86). Driftnettot blev 5,5 miljoner kronor (5,0). 

Resultat efter finansiella poster uppgick till 49,4 miljoner kronor (26,2). Resultat per aktie före och efter utspädning var 0,71 kronor (0,87)

Läs även: Titania bygger nytt i Stockholmsförorten 

Vd Einar Janson säger att det har varit kraftiga värdeuppgångar på deras hyresrättsbestånd under 2021. 

”Värdeuppgångarna är delvis drivna av den generella yieldkompressionen på fastigheter och den kan som bekant förändras när andra säkra tillgångar (statsobligationer t.ex.) börjar ge bättre avkastning”. 

Men förändrade marknadsutsikter oroar inte Jansson. I vd-ordet skriver han vidare att om fri hyressättning infördes kan de höja hyrorna, även i ytterområdena i Stockholm, något som talar för att många är i behov av deras lägenheter. 

Läs även: Stark start för hyresfastigheter 2022 - trots oro

”Vad som talar för vår långsiktiga affärsinriktning mot Stockholms yttre förorter är den successivt minskade skillnaden i yield mellan de lägen där Titania är aktiva och Stockholms innerstad.”

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev