Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Hushållen tror på höjda priser

Publicerad: 6 Mars 2012, 12:09

Mer än var tredje svensk tror att villapriserna kommer att vara högre om ett år än vad de är i dag. Drygt var fjärde person tror på lägre priser. Det visar Skops nyaste undersökning av hushållens förväntningar om bostadsmarknaden som presenterades i dag.


Prisförväntningarna har inte varit högre sedan i juni 2011 vilket tyder på att hushållens optimism börjar öka igen. Skops förväntansindex för villaprisen hamnade på +8 men under det senare halvåret 2011 hamnade indexet vid samtliga mätningar i negativt område, det vill säga att hushållen trodde på sänkta priser.

Hushållen förväntar sig att både villapriser och bostadsrättspriser kommer öka under det kommande året. Mest stiger prisförväntningarna i Stockholm enligt Skops rapport.

Enligt Örjan Hultåker, analytiker på Skop, kan omslaget bero på olika skäl. Han nämner dock Riksbankens sänkning av reporäntan som den mest sannolika orsaken till ökad optimism.

Redaktionen

Källa: Skop

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.