Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Humlegårdens vd: ”Äntligen är kontorens roll något alla pratar om”

Publicerad: 13 juli 2021, 10:14

Anneli Jansson

Foto: Nicklas Thegerström

Fastighetsbolaget som främst äger och förvaltar kontorsfastigheter i Stockholm fortsätter att uppvisa ett stabilt resultat trots att efterfrågan på kontor är svagare än före pandemin.

Ämnen i artikeln:

HumlegårdenAnneli Jansson

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


De stabila siffrorna förklaras med att bolaget har kontor i attraktiva lägen, vilket har resulterat i flera framgångsrika uthyrningar under halvåret. Nettouthyrningen uppgick till 20 miljoner kronor under halvåret. 

− Äntligen är kontorens roll något som alla pratar om och inser vikten av. Efterfrågan i Stockholm är relativt stark, men svagare än före pandemins utbrott och mer differentierad mellan olika lokaler och platser. Här är vi rätt positionerade med bra kontorslokaler i attraktiva lägen, säger bolagets vd Anneli Jansson i rapporten. 

Bolaget har bland annat hyrt ut lokaler åt Caia Cosmetics vid Engelbrektsplan, Budbee i Norra Station och Brasserie Astoria, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, på krogtäta Nybrogatan. 

− Under det första halvåret bibehåller vi en positiv nettouthyrning och har omförhandlat hyresavtal till högre nivåer. Etableringarna är ett kvitto på att våra platser möter moderna bolags krav på inspirerande miljö. Vi ser även att våra fastigheter ökar i värde. 

Läs även: Frantzén öppnar ny restaurang – hyllar fastighetsägaren

Hyrorna i omförhandlade avtal ökade i snitt med 22 procent. Humlegården stärker även sin position i Hagastaden genom en markanvisning cirka 22 000 kvadratmeter kontor, samt forskar- och talangbostäder. I juli såldes Aprikosen 3 i Solna strand till Castellum för 987 miljoner kronor. 

Under halvåret ökade förvaltningsresultatet med 3 procent till 443 miljoner kronor. Resultat efter skatt uppgick till 1 332 miljoner kronor (384). I juni blev Humlegården även ett av de första fastighetsbolagen i världen att emittera gröna företagscertifikat.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev