Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hufvudstadens C-aktie kan avnoteras

Publicerad: 17 januari 2020, 12:34

Foto: Anna Bristrand.

Hufvudstadens C-aktie har handelsstoppats på Stockholmsbörsen. Orsaken är att Nasdaq Stockholm utreder om den ska få vara kvar på börsen.


Ämnen i artikeln:

HufvudstadenNasdaq

Hufvudstadens C-aktie har handelsstoppats. Orsaken är att Nasdaq Stockholm utreder om den ska få vara kvar på Stockholmsbörsen.

Beskedet kommer efter att Hufvudstadens C-aktie utan synbar anledning gått mycket starkt de senaste månaderna och nu handlas kring 4 500 kronor. Den betydligt mer likvida A-aktien handlas i skrivande stund till 192 kronor. Aktierna ger rätt till lika stor utdelning men C-aktien är mer röststark.

C-aktien har även historiskt haft en tendens att segla iväg till orimligt höga kurser. Det är mycket begränsad omsättning i C-aktien då över 99 procent av aktierna kontrolleras av Lundbergsfären. Det är inte ovanligt att endast en eller några enstaka aktier byter ägare under en handelsdag.

Läs även: Hufvudstadens C-aktie stiger återigen mot skyn

Hufvudstaden skriver i ett pressmeddelande att bolaget för en dialog med Nasdaq Stockholm i ärendet och kommer medverka i utredningen.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

HufvudstadenNasdaq

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.