Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hufvudstaden höjer hyror med 20 procent

Publicerad: 21 augusti 2018, 05:35

Ivo Stopner

Foto: Hufvudstaden

Hufvudstaden redovisat ett förbättrat bruttoresultat i det andra kvartalet och meddelar samtidigt att omförhandlingar resulterat i tvåsiffriga hyresökningar.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Fastighetsförvaltningens bruttoresultat steg 3 procent till 322 miljoner kronor i kvartalet, jämfört med motsvarande period förra året. Nettohyrorna steg också 3 procent och landade på 442,5 miljoner kronor. Hyresökningen förklaras av högre bruttohyror vid omförhandlingar, nyuthyrningar och indexuppräkning.

Hufvudstaden har omförhandlat hyror på butiks- och kontorslokaler till ett hyresvärde av 191 miljoner kronor under det första halvåret. I genomsnitt har dessa resulterat i en hyresökning om cirka 20 procent.

Värdeförändringar av förvaltningsfastigheter uppgick till drygt 1,4 miljarder kronor i det andra kvartalet jämfört med 1,2 miljarder kronor under motsvarande period förra året.

Det långsiktiga substansvärdet (EPRA NAV) uppgick vid halvårsskiftet till 170 kronor per aktie. Hufvudstaden stiger 2,5 procent till 143,50 kronor på tisdagsförmiddagen.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.