onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Huddinge klubbar planer på internationellt affärsdistrikt

Publicerad: 13 augusti 2018, 13:47

Daniel Dronjak (M) Bild: Huddinge Kommun

Kommunstyrelsen i Huddinge beslutar på måndagen godkänna en avsiktsförklaring med ett fastighetskonsortium som syftar till att förvandla Flemingsberg till ett internationellt affärsdistrikt på 10 års sikt.

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterWA FastigheterHuddinge

Kommunstyrelsen i Huddinge beslutar på måndagen godkänna en avsiktsförklaring med ett fastighetskonsortium som syftar till att förvandla Flemingsberg till ett internationellt affärsdistrikt kallat Stockholm South Business District på 10 års sikt.

Det skriver Fabege, som uppges ha en central roll i konsortiet, i ett pressmeddelande.

−Detta är ett gigantiskt utvecklingsprojekt, ett av de största i landet, som kommer att göra Flemingsberg till centrum för södra Stockholm. Vi planerar för tiotusentals nya arbetsplatser och bostäder i en attraktiv stadsmiljö, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M),

Intentionen är att förnya Flemingsbergs stationsområde och skapa plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

Fabeges kommer börja investera i större skala tidigast 2021/2022 då detaljplaner bedöms bli antagna. Den andra parten i konsortiet är WA-fastigheter. Slutgiltigt beslut kring avsiktsförklaringen fattas i kommunfullmäktige den 20 augusti.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev