Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hon blir ny ordförande i Platzer

Publicerad: 26 februari 2021, 07:54

Foto: Juliana Falldin

Platzer väljer in nya ledamöter, och styrelsen får dessutom en ny ordförande.


Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Nya ledamöter är Maximilian Hobohm och Henrik Forsberg Schoultz. Valberedningen föreslår samtidigt att Charlotte Hybinette utses till styrelseordförande.

Charlotte Hybinette har suttit i styrelsen sedan 2016 och föreslås nu som ny ordförande. Fabian Hielte, Platzers nuvarande ordförande slutar efter tretton år i styrelsen och åtta år som ordförande. 

Charlotte Hybinette, född 1973, är jurist med egen konsultverksamhet och arbetar för närvarande interimt som chefsjurist på NatWest Nordisk Renting. 

Läs även: Gröna pengar - så funkar det

Maximilian Hobohm är född 1990 och är i dag Investment Manager på Lazarus Industriförvaltning. Han är bland annat styrelsesuppleant i Sverigehuset samt del av ägarfamiljen Hobohm/Hielte, ägare av Ernström & C:o. 

Henrik Forsberg Schoultz är född 1985 och är vd på Ernström & Co:o. Han är också bland annat styrelseordförande för CellMark Investment, styrelseledamot i 24Storage, Wint Group och Ernströmgruppen.

Ernström & C:o äger 11 miljoner A-aktier och drygt 1,5 miljoner B-aktier i Platzer, motsvarande 37,2 procent av röster och 10,5 procent av kapitalet i Platzer. 

Läs även: Bakslag för bageriet - Platzers planer godkända

I övrigt består styrelsen av Anders Jarl, Anneli Jansson, Caroline Krensler, Eric Grimlund och Ricard Robbstål. 

 

 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.