Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Hemsös ägare pumpar in kapital

Publicerad: 14 Januari 2019, 13:53

Bild: Riksbanken

Hemsö har ökat det egna kapitalet med 1 miljard kronor genom aktieägartillskott från Tredje AP-fonden och Sagax. Det nya kapitalet kommer användas till att utöka samarbetet med den offentliga sektorn.


Ämnen i artikeln:

SagaxTredje AP-fondenHemsö Fastigheter

Hemsö har ökat det egna kapitalet med 1 miljard kronor genom aktieägartillskott från Tredje AP-fonden och Sagax. Det nya kapitalet kommer användas till att utöka samarbetet med den offentliga sektorn, främst genom nyproduktionsprojekt med Sveriges kommuner men även med privata skol- och vårdoperatörer.

De kommande 10 åren finns det ett behov av att bygga 700 nya äldreboenden och 700 nya grund- och gymnasieskolor i Sverige. Sveriges kommuner har stora utmaningar i att tillgodose detta behov vilka skapar goda marknadsförutsättningar för Hemsös fortsatta tillväxt, skriver bolaget.

–Vi har ett antal förvärv och planerade projekt som genomförs under 2019 vilket gör att vi diskuterat bolagets finansiering med våra ägare. Det nya kapitalet innebär att vi kan fortsätta att växa och samtidigt säkerställa en stabil kapitalstruktur, säger Nils Styf, VD Hemsö.

Tredje AP-fondens ägarandel i Hemsö uppgår fortsatt till 85 procent efter dagens besked medan Sagax andel uppgår till 15 procent. Tredje AP-Fonden understryker att man är en långsiktig ägare i Hemsö.

–Behovet av ny social infrastruktur är stort och ökar kraftigt varför vi ser detta som en första kapitalinjektion och vi har beredskap att tillföra ytterligare kapital i framtiden om behov uppstår, säger Kerstin Hessius, VD Tredje AP-fonden.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.