Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Hemsö tar in 4,8 miljarder

Publicerad: 6 september 2016, 05:03

Hemsös vd Per Berggren under ett seminarium i Almedalen 2015.

Foto: Sverrir Thór

Hemsö har emitterat en obligation på den så kallade eurobond-marknaden, den europeiska penningmarknaden. Obligationen emitteras i euro och det nominella beloppet uppgår till 500 miljoner euro, motsvarande 4,8 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Hemsö har emitterat en obligation på den så kallade eurobond-marknaden, den europeiska penningmarknaden. Obligationen emitteras i euro och det nominella beloppet uppgår till 500 miljoner euro, motsvarande 4,8 miljarder kronor. Hemsö har den senaste tiden gjort investeringar i både Finland och Tyskland, länder som båda har euro, varför finansiering i euro är ett logiskt steg.

Lånet ingår i ett EMTN-program som Hemsö lanserade i augusti och har ett rambelopp om 3 miljarder euro. Det har en löptid om tio år och en fast räntekupong om 1 procent. Likviden ska användas för refinansiering av befintlig skuld samt för finansiering av kommande förvärv.

Citibank är arrangör av EMTN-programmet och euroobligationen kommer att noteras på irländska börsen. Utöver Citi så var Deutsche Bank, BNP Parias och Nordea rådgivare till Hemsö, enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.