Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hemsö redovisar rekordresultat

Publicerad: 6 februari 2020, 14:13

Nils Styf, vd på Hemsö.

Foto: Hemsö.

Hemsös hyresintäkter och förvaltningsresultat steg kraftigt under det gångna året efter med stöd av intäkter från en växande portfölj av samhällsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Hemsös förvaltningsresultat steg 19 procent under det gångna året med stöd av intäkter från en växande portfölj av samhällsfastigheter.

Hyresintäkterna ökade till 3 027 miljoner kronor 2019 jämfört med 2 607 miljoner föregående år. Omsättningsökningen eldades på av högre intäkter från bolagets två mindre marknader i Tyskland och Finland.

I Tyskland ökade hyresintäkterna med 33 procent och i Finland med 79 procent främst till följd av förvärv. I Sverige steg hyresintäkterna med 3 procent, vilket främst är hänförligt till förvärv och färdigställda projekt.

Vuxit sig starkare under året

Förvaltningsresultatet ökade till 1 720 miljoner, klart högre än fjolårets 1 443 miljoner.

− När vi summerar det finansiella resultatet för 2019 konstaterar jag att Hemsö uppvisar det starkaste kassaflödet och det högsta resultatet någonsin. Förutom det fina resultatet har 2019 varit ett år där vi byggt ett starkare Hemsö, utökat vårt samarbete med den offentliga sektorn och lagt grunden för fortsatt tillväxt genom högkvalitativa nyproduktionsprojekt, kommenterar vd Nils Styf rapporten

Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick vid utgången av året till 55 miljarder kronor (46). Under året förvärvades 23 fastigheter för 5,2 miljarder kronor (3,1) och 16 fastigheter avyttrades för 1,2 miljarder kronor (0,9). Värdeförändringar på fastigheterna uppgick till 2,0 miljarder kronor (2,1).

Tredje AP-fonden är huvudägare i Hemsö med en ägarandel på 85 procent. Sagax kontrollerar resterande 15 procent.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.