Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hemfosas nyemission övertecknad

Publicerad: 13 maj 2016, 11:47

Hemfosas vd Jens Engvall ringer in handeln i samband med bolagets börsintroduktion 21 mars, 2014.

Foto: Sverrir Thór

Teckningsperioden för Hemfosas företrädesemission av stamaktier i bolaget avslutades 10 maj och totalt tecknades närmare 26,2 miljoner nya stamaktier med stöd av teckningsrätter samt 12,8 miljoner aktier utan stöd av teckningsrätter.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Teckningsperioden för Hemfosas företrädesemission av stamaktier i bolaget avslutades 10 maj och totalt tecknades närmare 26,2 miljoner nya stamaktier med stöd av teckningsrätter samt 12,8 miljoner aktier utan stöd av teckningsrätter. Då man avsåg ta in 1 814 miljoner kronor via emissionen och teckningskursen var 69 kronor per aktie kommer Hemfosa att emittera 26 288 041 nya aktier, vilket innebär att endast 98 780 aktier kommer att tilldelas dem som inte är befintliga aktieägare i bolaget. Det innebär även att emissionen var övertecknad.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. Handel med det nya aktierna sem tecknats med stöd av teckningsrätter beräknas börja 23 maj och  två dagar senare kommer man att kunna handla med aktierna som tecknats utan stöd av teckningsrätter.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.