Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Hemfosas noteringsdag bland de största

Publicerad: 28 Mars 2014, 17:19

Foto: Sverrir Thór

Omsättningen i handeln med Hemfosas aktie den 21 mars, på bolagets noteringsdag, var den tredje största på en enda handelsdag sedan millennieskiftet. Endast Hufvudstaden A och hotellfastighetsbolaget Pandox är större. Det visar Fastighetsnytts sammanställning.


Ämnen i artikeln:

PandoxHemfosa FastigheterHufvudstaden

Nyligen publicerade Fastighetsnytt här på hemsidan en sammanställning av de största volymerna i handeln med enskilda fastighetsbolag under enskilda handelsdagar. Som denna sammanställning visade blev Hemfosas första dag på börsen den 15:e största i kategorin sedan år 2000. Det finns emellertid ett annat sätt att jämföra handeln, det vill säga att jämföra omsättningen istället för volymen.

Omsättningen i handeln med Hemfosas aktier 21 mars blev 914 miljoner kronor. Det  kan jämföras med genomsnittsomsättningen i handeln med fastighetsaktier hittills i år, 248 miljoner kronor per dag. Det kan också jämföras med den högsta intradagsomsättningen i handeln med samtliga fastighetsaktier från årsskiftet och fram till 21 mars, 452 miljoner kronor, som noterades 14 mars.

Jämför man sedan med samtliga handelsdagar, och samtliga noterade fastighetsbolag, sedan millennieskiftet så visar det sig att Hemfosas första dag på börsen blev den tredje största hos ett enskilt fastighetsbolag sedan 1999 blev 2000, i denna jämförelse definierar vi 1 januari 2000 som millennieskiftet. Endast Hufvudstaden A och hotellfastighetsbolaget Pandox är större. Hufvudstadens rekord, 1,4 miljarder kronor sattes 20 januari 2010 men hotellfastighetsbolaget Pandox, som togs över av APES Holding, avnoterades av börsen i februari 2004. Tre och en halv månader tidigare bytte Pandox-aktier för 1,1 miljarder kronor ägare.

Närmast efter Hemfosa kommer sedan Fabege vars aktie bytte ägare för 912,5 miljoner kronor 29 april 2009.

Sverrir Thór

15 största handelsdagarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.