Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Hemfosa vinnare efter starkt kvartal

Publicerad: 7 maj 2019, 05:34

Caroline Arehult är vd för Hemfosa.

Hemfosa går starkt på Stockholmsbörsen på tisdagen efter att förvaltningsresultat ökat kraftigt i det första kvartalet, främst till följd av att ett större fastighetsbestånd gett högre hyresintäkter.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Hemfosas aktie, som gått svagt den senaste tiden, studsar tillbaka 3,7 procent vid 09.30-tiden till 78,30 kronor.

Aktien har handlats kring 80 kronor sedan i början av februari men stängde på 75,50 kronor på måndagen efter en svag utveckling sedan Valborg.

Hyresintäkterna ökade 21 procent i det första kvartalet till 688 miljoner kronor medan förvaltningsresultatet ökade 27 procent till 309 miljoner kronor.

Även om förvaltningsresultatet stärktes rejält så var ökningen något långsammare än senast bolaget rapporterade. I det fjärde kvartalet 2018, som var det första kvartalet exklusive avknoppningen Nyfosa, ökade kvartalet ökade förvaltningsresultatet för den kvarvarande verksamheten med 31 procent.

Bolaget, som början av året satte bolaget upp målet att växa fastighetsbeståndet till 50 miljarder kronor inom fem år, ser möjligheter att växa den närmast tiden.

– Med ett antal pågående exklusiva processer räknar vi med fler förvärv under de kommande månaderna. Vi har även hög aktivitet inom projektverksamheten med flera detaljplaneprocesser i olika faser, skriver vd Caroline Arehult i rapporten.

I dagsläget uppgår värdet på fastighetsbeståndet till 37 miljarder kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.