tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Hemfosa går vidare i delningsprocessen

Publicerad: 16 februari 2018, 07:29

Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.

Hemfosas styrelse går vidare med planerna att dela upp bolaget i två: samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Beslut har nu fattats om att skapa ett nytt dotterbolag.

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Bolaget bedömer att ett renodlat samhällsfastighetsbolag skulle öka konkurrenskraften och stärka förutsättningarna för tillväxt, samtidigt som en delning på ett bättre sätt skulle tillvarata potentialen i bolagets övriga portfölj genom ett transaktionsinriktat, opportunistiskt bolag.

Utvärdering av en eventuell delning fortskrider, och arbetet med att forma en fristående enhet pågår – vilket eventuellt kommer delas ut till Hemfosas stamaktieägare och noteras på Nasdaq Stockholm. Vid ett beslut kommer styrelsen att kalla till en extra bolagsstämma. Utdelning och notering förväntas ske under andra halvan av 2018.

Vid årsskiftet hade Hemfosas portfölj av samhällsfastigheter ett värde om drygt 26 miljarder kronor, cirka 64 procent av bolagets totala fastighetsvärde.

Det övriga beståndet med kontor, logistik- och lagerlokaler samt en del handelsfastigheter hade ett fastighetsvärde av knappt 15 miljarder kronor vid samma tidpunkt.

Hemfosa har utsett SEB Corporate Finance och Swedbank Corporate Finance till finansiella rådgivare samt Advokatfirman Cederquist till legal rådgivare i samband med förberedelseprocessen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev