Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Heimstadens rating som väntat BBB-

Publicerad: 5 december 2018, 14:32

Illustration: Petter Furå.

Det globala kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har givit Heimstaden Bostad kreditbetyget BBB- vilket är ett investment grade-betyg. Betyget har stabila utsikter.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenStandard & Poors

Det globala kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har givit Heimstaden Bostad kreditbetyget BBB- vilket är ett investment grade-betyg. Betyget har stabila utsikter, meddelar S&P.

Vidare har man givit Heimstaden Bostads nyligen emitterade obligation om 10,6 miljarder kronor ratingen BBB-, vilket är i enlighet med de förväntningar fastighetsbolaget kommunicerade i samband med emissionen.

”Vi anser att bolagets nuvarande fastighetsbestånd kommer att generera stabila hyresintäkter, med stöd av hög uthyrningsgrad och gynnsamma sociodemografiska trender. … De stabila utsikterna återspeglar våra förväntningar om en fortsatt gynnsam efterfrågan efter mellanstora hyreslägenheter i de flesta av Heimstadens marknader, där befolkningen växer och nyproduktionen är modest,” skriver S&P i sitt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

HeimstadenStandard & Poors

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.