Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Heimstaden lånar 2 miljarder via hybrider

Publicerad: 4 april 2019, 13:24

Illustration: Petter Furå.

Heimstaden har i enlighet med tidigare aviseringar genomfört en emisson av hybridobligationer. Totalt har bolaget lånat upp 2 miljarder kronor på den nordiska kapitalmarknaden och lånet har en evig löptid.


Ämnen i artikeln:

CarnegieSwedbankHeimstaden

Emissionen sker inom ramen för ett ramverk om 5 miljarder kronor och bolaget kan inom detta ramverk emittera obligationer i både svenska kronor och euro. Den initiala räntesatsen är Stibor 3M samt ett påslag om 5,9 procent.

Hybridobligationen har som nämnts ovan en evig löptid och första möjliga återbetalning sker om 5,5 år. Den kommer att redovisas som eget kapital i bolagets räkenskaper. Emissionen är ett led i finansieringen av det stora förvärv bolaget har genomfört i Nederländerna och enligt ett pressmeddelande avses likviden ”användas för generella företagsändamål, inklusive investeringar och förvärv, både inom Heimstaden och Heimstaden Bostad samt deras respektive dotterbolag.”

Carnegie Investment Bank, Swedbank och Gernandt & Danielsson har agerat rådgivare till Heimstaden.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

CarnegieSwedbankHeimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.