Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Heba i topp på svag börs

Publicerad: 10 december 2018, 13:40

Heba rusar 7 procent på måndagen på en fallande börs efter att Dagens industri gett aktien en köprekommendation. Heba går därmed bäst av bolagen som är noterade på huvudlistan.


Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Heba rusar på måndagen på en fallande börs och ser ut att notera den största uppgången på nästan sju år efter att Dagens industri gett aktien en köprekommendation.

Aktien stiger 7 procent på måndagseftermiddagen, vilket gör att den går bäst av bolagen på huvudlistan. Om uppgången håller i sig till stängning blir det den bästa börsdagen för Heba sedan 24 januari 2012. Börsen som helhet backar samtidigt 0,6 procent.

Tidningen skriver att Heba är en av de minst riskabla aktierna på börsen just nu då bolaget är inriktat på hyresbostäder i Stockholmsområdet. Dessutom uppgår belåningsgraden bara till 36 procent, vilket är bland det lägsta i sektorn.

Vidare noteras att bolaget, till skillnad från Victoria Park och Hembla, inte har något bestånd i miljonprogramsområden. Hebas fastigheter är istället koncentrerade till Stockholm, bland annat de södra närförorterna, innerstaden och Lidingö.

Det avspeglas dock i fastighetsvärdet, som ligger på 36 800 kronor per kvadratmeter. Det är mer än dubbelt så mycket som 17 800 kronor för Hembla, som också är verksamt i Stockholmsområdet.

Tidningen noterat att även om snittpriset kan synas högt för Hebas del så är det ändå lågt om man jämför med bostadsrättspriser.

Tidningen spår att substansvärdet per aktie kommer stiga från dagens 143,50 kronor till 150 kronor vid slutet av året och sedan skjuta fart mot 170 kronor vid utgången av 2019.

Som bakomliggande faktorer till förbättringen anges nyproduktion som färdigställs, högre hyror och förvärv.

Aktien handlas i skrivande stund till 130 kronor efter dagens rally, vilket ger en rabatt om 9 procent jämfört med substansvärdet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.