Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Heba förbättrar förvaltningsresultatet igen

Publicerad: 27 april 2022, 10:34

”Vi visar en fortsatt stark tillväxt i förvaltningsresultatet”, kommenterar Hebas vd Patrik Emanuelsson. Till vänster: Hebas bostadsprojekt Alen i Norrtälje Hamn.

Heba redovisar ett förbättrat resultat, för delåret januari–mars 2022, om 15 procent jämfört med föregående år. Förvaltningsresultatet uppgick till 55,9 (48,6) miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Hebas hyresintäkter uppgick till 117 miljoner kronor i det första kvartalet (107).

Driftöverskottet blev 77,1 miljoner kronor (70,3) och förvaltningsresultatet uppgick till 55,9 miljoner (48,6).

Värdeförändringarna på förvaltningsfastigheter summerade till 89,7 miljoner kronor (54,6).

Efter skatt blev resultatet 200 miljoner kronor (106).

Läs mer: Hebas kreditbetyg sänkt: ”Överraskande” 

– Under kvartalet visar Heba en fortsatt stark tillväxt i förvaltningsresultatet. Vi fortsätter jobba för en klimatneutral verksamhet genom att minimera, förbättra och påverka. Vårt energimål att minska energianvändningen med 20 procent från år 2018 till 2028 är redan uppnått, sex år tidigare än uttalat, kommenterar Patrik Emanuelsson vd Heba.

Under april har Heba tillträtt två fastigheter i Uppsala, ett äldreboende och en hyresbostadsfastighet, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Utöver det kommer en projektfastighet att färdigställas i Norrtälje även den med äldreboende och hyreslägenheter.  Under första kvartalet pågick sju renoveringsprojekt och sju projekt kommer färdigställas under året.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.