Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Halmslätten noteras på Spotlight

Publicerad: 14 januari 2019, 14:31

Halmslätten Fastighets AB har godkänts för notering på Spotlight Stock Market och kommer börja handlas den 17 januari. Det nybildade fastighetsbolaget siktar på en direktavkastning om 8 procent per år.


Ämnen i artikeln:

Pareto Securities

Halmslätten äger och förvaltar två moderna kyl- och frysanläggningar som är fullt uthyrda till Marin & Servera. Hyresavtalen genererar årliga hyresintäkter om cirka 59 miljoner kronor och sträcker sig över cirka 14 år utan möjlighet för Martin & Servera att bryta kontrakten i förtid.

Martin & Servera ägs i huvudsak av familjen Ax:son Johnson och är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist med en marknadsandel om cirka 40 procent, skriver Halmslätten i ett pressmeddelande.

Martin & Servera äger inga kyl- och frysanläggningar själva utan sköter sin rikstäckande distribution genom förhyrning av fyra logistikanläggningar i Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå. Halmslätten äger sedan december 2018 anläggningarna i Halmstad och Umeå.

–Vi är mycket nöjda med förvärvet av dessa moderna och högkvalitativa fastigheter i strategiska lägen med en så stark hyresgäst. Vi skapar därmed ett långsiktigt värde för både hyresgäst och aktieägare, säger Halmslättens vd Johan Åskogh.

Halmslätten avser genomföra kvartalsvisa utdelningar om 2 kronor per aktie, vilket motsvarar en årlig direktavkastning om 8 procent i relation till noteringskursen på 100 kronor.

Pareto Securities har varit Halmslättens rådgivare i transaktionsprocessen, kapitalanskaffningen och noteringsprocessen. Halmslätten förvaltas av Pareto Business Management.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Pareto Securities

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.