Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Gustaf Hermelin kliver åt sidan

Publicerad: 23 mars 2017, 06:55

Gustaf Hermelin.

Foto: Catena.

Gustaf Hermelin lämnar den operativa rollen som vd för logistikfastighetsbolaget Catena där han varit vd sedan 2011 och blir styrelseordförande i bolaget. Han efterträds av vice vd Benny Thögersen som i sin tur efterträds av CFO:n Peter Andersson som fortsatt kommer att ha ansvar för ekonomi och finans.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterGustaf Hermelin

Det framgår av ett pressmeddelande från Catena och Thögersen och Andersson tillträder sina nya roller i samband med bolagets årsstämma 27 april då ny styrelse väljs. Henry Klotz, nuvarande styrelseordförande, kommer att sitta kvar i styrelsen som ordinarie ledamot.

Gustaf Hermelin har varit vd för Catena och dess företrädare Brinova sedan 2011 och lett bolagets expansion och koncentration inom logistiksegmentet. Han är en av bolagets största ägare och kontrollerar 5,17 procent av rösterna enligt ägartjänsten Holdings. Enligt Catenas pressmeddelande kommer han att fram till stämman 2018 bistå ledningen i arbetet med transaktioner, IR och affärsutveckling.

Av kallelsen till Catenas årsstämma framgår att Hélène Nathhorst-Spångberg föreslås som ny styrelseledamot.

Läs en kommentar från Gustaf Hermelin här.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News